Mustikasupp
Kuum mustikasupp on talvel asendamatu. Minu lemmik on mustikasupp serveeritud koos kohupiimakreemiga. Lisades supile rohkem vett saad mõnusa kuuma mustikajoogi, mida termosega suusarajale kaasa võtta.
Mustikasupp
4-le sööjale
500 g külmutatud mustikaid
1 l vett
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 sidruni koor
1,5 spl maisitärklist
Serveerimiseks: kohupiimakreemi, vahukoort, röstitud kaerahelbeid või saiakuubikuid
Kuumuta potis vesi, mustikad, suhkrud ja riivitud sidruni koor. Keeda tasasel tule 10-15 minutit. Lahusta väheses külmas vees tärklis ja lisa pidevalt segades supile. Lase keema tõusta, keeda paar minutit ja tõsta siis pott tulelt. Serveeri meelepärase lisandiga.
Kohe katsetame,aga mustikamoos on kõige aluseks…
Mmm tänase ilmaga maiustaks ka ise kuuma mustikasupiga. Head katsetamist!