Nõgesesupp
Kunagi algklassides rääkis mu pinginaaber kuidas tema vanaema teeb nõgesesuppi ja kui maitsev see on. No ei suutnud mina seda uskuda – nõgeseid pole ju võimalik korjatagi, rääkimata siis söömisest!
Nüüd otsustasin selle imesupi tegemise ise järele proovida. Maja tagant metsaservalt nõgesed, lisaks mõned kartulid-porgandid ja maitsev supp ongi valmis
Nüüd otsustasin selle imesupi tegemise ise järele proovida. Maja tagant metsaservalt nõgesed, lisaks mõned kartulid-porgandid ja maitsev supp ongi valmis
Vaata Nami-Namist, mida maitsvat veel saab kevadrohelisest valmistada.
Nõgesesupp
4-le sööjale
paar peotäit nõgeseid (ca 100 g)
1 sibul
2 kartulit
1 porgand
1 l köögiviljapuljongit
soola-pipart
2 keedetud muna
Vala nõgesed kuuma veega üle, lase mõni minut seista, seejärel loputa külma vee all. Pigista nõgesed kuivaks ja haki peenemaks.
Tükelda sibul, kartulid ja porgand. Kuumuta potis õli ja pruunista selles köögivilju mõni minut. Vala peale puljong, keeda kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta soola-pipraga.
Lisa supile nõgesed ja hakitud muna.