Vürtsikas kurgisalat
Kellel uputab hetkel suvikõrvitsatega, kellel tomatite või hoopis kurkidega. Suvikõrvitsaid saame parajas koguses, mitu kilo tomateid keetsin ketšupiks, aga kurgid kasvavad pidevalt üle. Kasvavad nii suureks, et marineerida neid enam ei taha, küll sobivad hästi salatiks hakkida.
Kurgisalat valmib ööpäevaga, mil tulevad esile küüslaugu, äädika ja sinepi maitse ning salat muutub mõnusalt vürtsikaks. Sobib hästi grillroogade kõrvale.
Salat tuleks ära tarbida nädalapäevade jooksul, pikemalt sailib vaid õhukindlalt suletud purkides külmkapis.
Vürtsikas kurgisalat
500 g kurke
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 tl soola
2 tl suhkrut
1 sl 30% äädikat
1 tl mahedat sinepit
musta pipart
1 tl sinepiseemneid
hakitud tilli
Lõika kurgid väikesteks kuubikuteks, haki sibul ja küüslauk peeneks. Sega kõik salatiained omavahel ja lase ööpäev kinnises anumas külmkapis seista, aeg-ajalt segades.
Pikema säilitamise korral sule purgid õhukindlalt ja säilita külmkapis.
Teen seda sama salatit juba mitu aastat, aga ennem kui purki panen kuumutan kuniks kurkide värv hakkab muutuma ja seisab ilusti terve talve keldris.
Aitäh vilje eest Kiki! Järgmisel korral katsetan ka niimoodi säilitada.
Oi, minu lemmik kurgisalat! Sellel aastal veel tegemata. Nii hea!
Kas vett ei pea panema?
Vett lisama ei pea. Seistes eraldub kurkidest piisavalt vedelikku.