Mustsõstra brownie
Eile õhtul tuli üle pika aja tahtmine küpsetada kooki. Pärast mõningast otsimist, ühe ja teise retsepti vaagimist, olin juba loobumas, kui mulle meenus see imehea brownie retsept. Olen seda varasemalt juba mitu korda teinud. Mõeldud-tehtud!
Jooksuga tõin aiast kruusitäie mustsõstraid, segasin taigna kokku ja pistsin koogi ahju. Jahtumisega muidugi ei mallanud oodata, esimesed tükid kadusid otse ahjust võetuna.
Jooksuga tõin aiast kruusitäie mustsõstraid, segasin taigna kokku ja pistsin koogi ahju. Jahtumisega muidugi ei mallanud oodata, esimesed tükid kadusid otse ahjust võetuna.
Mustsõstra brownie
200 g tumedat šokolaadi
150 g võid
2 muna
200 g suhkrut
näpuotsatäis soola
150 g jahu
150 g musti sõstraid
tuhksuhkrut
Sulata potis šokolaad ja või. Lase veidi jahtuda. Klopi muna suhkruga lahti, lisa sool. Jätkates segamist, lisa juurde šokolaadisegu ja viimasena jahu. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 25×30 cm suurusega vormi ja aja ühtlaselt laiali. Puista peale mustsõstrad.
Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit. Lase jahtuda ja sõelu peale tuhksuhkrut.
Retsept: blogi Siit nurgast ja sealt nurgast
Koostisainetes ei ole kirjas, kui palju seda jahu peaks olema? 🙂
Jahu on vaja 150 grammi. Viga parandatud.
Oi kui tore, et sulle see kook meenus! Kusjuures tegin just ise ka seda üleeile, kui üks põõsas tühjaks korjatud sai ja moositeost marjad üle jäid. Kadus laualt ühe õhtuga nagu poleks olnudki 🙂
Mari-Liis, veelkord aitäh retsepti eest! Kusjuures retsept on ära katsetatud ka olukorras, kus külalised pea ukse taga ja ruttu-ruttu vaja midagi lauale tõsta. Kindlasti üks lemmikkooke üldse! 🙂
Kui külmutatud marjadega teha kas siis jääb vedelam või peaksin marjad ennem kartulitärklisest läbi laskma?
Külmutatud marjad eraldavad rohkelt vedelikku, seega ma segaksin marjad eelnevalt 1 sl kartulitärklisega.