Suus sulav õunakook
Õunahooaeg on täies hoos ja seega pole sugugi patt maiustada ühe maitsav õunakoogiga.
Idee koogi küpsetamiseks leidsin Angeelika Kangi raamatust Ahjusoe. Nagu algretseptis lubatakse, tõepoolest kook sulab suus, sest sisaldab jahu asemel suuremalt jaolt kartulitärklist. Lisaks mõnus kaneeli-suhkru-õuna maitsekooslus.
Idee koogi küpsetamiseks leidsin Angeelika Kangi raamatust Ahjusoe. Nagu algretseptis lubatakse, tõepoolest kook sulab suus, sest sisaldab jahu asemel suuremalt jaolt kartulitärklist. Lisaks mõnus kaneeli-suhkru-õuna maitsekooslus.
Suus sulav õunakook
200 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
2 dl kartulitärklist
2 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3-4 õuna
1 sl suhkrut
2 tl kaneeli
Vahusta või suhkruga kohevaks. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega hulka omavahel segatud kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24-cm läbimõõduga koogivormi.
Lõika õun õhukesteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga. Torka õunaviilud serva pidi taignasse. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.
Thank you for any other great post. The place else could anybody get that type of info
in such a perfect manner of writing? I have a presentation next week,
and I am at the look for such information.