Halvaakook
Sahvririiulil lebas juba pikemat aega tükk head Läti halvaad, mille järgi niisama söömiseks isu ei tekkinud. Ühel õhtul võtsin ette, sirvisin mõnda retsepti ja segasin kokku imelihtsa halvaakoogi.
Valmistuskäigult meenutab veidi Kirjut koera, milles on samuti ohtralt võid ja purustatud küpsiseid.
Igatahes tuleb kõik ained kokku segada ja vormi suruda. Ei mingit küpsetamist, kuid siiski tahab kook üleöö külmas taheneda. Halvaakook on üsna magus ja maiustamiseks piisab õhukesest viilust. Suurepäraseks lisandiks on marjad!
Valmistuskäigult meenutab veidi Kirjut koera, milles on samuti ohtralt võid ja purustatud küpsiseid.
Igatahes tuleb kõik ained kokku segada ja vormi suruda. Ei mingit küpsetamist, kuid siiski tahab kook üleöö külmas taheneda. Halvaakook on üsna magus ja maiustamiseks piisab õhukesest viilust. Suurepäraseks lisandiks on marjad!
Halvaakook
300 g halvaad
3 pakki küpsiseid (3×180 g)
150 g hapukoort
200 g võid
1 sidrun
Tambi küpsised puruks, pudista juurde halvaa. Lisa hapukoor, sulatatud või ja sidrunimahl. Sega ühtlaseks. Vala saadud mass kilega vooderatud vormi. Lase külmas üleöö taheneda. Serveerimisel lõika ühukesed viilud.