Porgandikeeks
Halli veebruari teeb rõõmsamaks kuldkollane keeks. Keeks on ülimalt maitsev ja mahlane tänu korralikult porgandikogusele, maitseks lisatud apelsini. Porgandikeeks ei ole liiga magus – kes soovib magusamat, võib tuhksuhkrut peale puistata, aga meil sai keeks enne otsa kui tuhksuhkru välja jõudsin otsida.
Porgandikeeks
200 g porgandeid
1 apelsin
3 muna
150 g suhkrut
150 g toasooja võid
250 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
Riivi porgandid peene riiviga. Riivi apelsini koor ja purusta viljaliha saumikseriga püreeks. Vahusta või suhkruga. Vahustamist jätkates lisa ükshaaval munad. Sega jahu ja küpsetuspulber, lisa munavahule. Sega juurde riivitud porgandid ning apelsinikoor ja -püree. Sega ühtlaseks. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 170-kraadises ahjus 45 minutit. Küpsust kontrolli puutikuga. Ahjust võttes lase keeksil 10 minutit vormis taheneda, seejärel kummuta alusele ja lase jahtuda.
Algretsept ajakirjast Kodu&Aed