Ahjuköögiviljadest püreesupp
Supp valmib minimaalse vaevaga. Köögiviljad tükeldada ahjuplaadile, lasta need ahjus röstida, ise samal ajal õues mõnusat ilma nautides või raamatut lugedes. Kui köögiviljad on pehmeks küpsenud, need supiks suristada. Ongi valmis. Ahjus röstides muutuvad köögiviljad magusaks ega kaota vitamiine nagu keetes.
Kreemja supi saad lisades toorjuustu, sulatatud juustu, rõõska koort või kookospiima. Lisandiks röstitud seemned, saiakrutoonid, krõbedad kõrsikud või hoopis kuldseks praetud kanatükid.
AHJUKÖÖGIVILJADEST PÜREESUPP
300 g muskaatkõrvitsat
2 porgandit
1 väiksem kaalikas
2 küüslauguküünt
õli
0,6-1 liitrit kuuma vett
150 g toorjuustu
soola
riivitud muskaatpähklit
Puhasta ja tükelda köögiviljad. Pane köögiviljad ahjupannile, nirista peale õli ja küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Tõsta küpsenud köögiviljad potti ja püreesta saumikseriga. Lisa niipalju vett kuni saad soovitud konsistensiga supi. Lase keema tõusta, lisa toorjuust ja maitsesta soola ja muskaatpähkliga. Sega ühtlaseks, vajadusel lisa veel vett. Serveeri röstitud seemnete, saiakrutoonide, krõbedate kõrsikute või hoopis kuldseks praetud kanatükkidega.
proovisin , tuli väga hea , aitäh retsepti eest
Tore, et retsept meeldis 🙂