PÕLDOAPASTEET
Leidsin sügavkülmast paki suvel sinna tallele pandud keedetud põldubasid ja kohe meenus, et minu do-to listis on juba ammu tegemist ootamas taimne pasteet. Mõeldud-tehtud. Panin oad sulama, praadisin sibula ja suristasin kõik ühtlaseks massiks. Pean ütlema, et väga mõnus määre sai, ka teised sööjad kiitsid heaks.
Sama edukalt saad pasteeti valmistada kuivatatud ubadest või konservubadest. Konservubadest saab pasteeti kohe valmistada, kuivatatud ubasid tuleb enne leotada ja seejärel pehmeks keeta.
Lihtne, kerge ja maitsev taimne määre leiva peale.
Sama edukalt saad pasteeti valmistada kuivatatud ubadest või konservubadest. Konservubadest saab pasteeti kohe valmistada, kuivatatud ubasid tuleb enne leotada ja seejärel pehmeks keeta.
Lihtne, kerge ja maitsev taimne määre leiva peale.
PÕLDOAPASTEET
1 sibul
200 g keedetud põldube
3 sl oliivõli
värsket tilli
soola-pipart
sidrunimahla
Haki sibul ja hauta võis pehmeks. Pane keedetud oad, sibul ja oliivõli blenderisse ning töötle ühtlaseks. Kui segu tundub liiga tihke, lisa veidi keedetud vett. Maitsesta segu hakitud tilli, soola, pipra ja veidikese sidrunimahlaga.
Tundub väga maitsev, proovin kohe kindlalt homme. Kui kaua see külmkapis umbes säilib?
Aitäh! Usun, et õhukindlas karbis nädala ikka säilib.