Marineeritud aedoad

Marineeritud aedoad on minu suured lemmikud, kuid viimati ebaõnnestusin retseptiga ja mitu hooaega pole enam tahtnud katsetada. Tookord katsetasin mitme retseptiga ja no mitte ei õnnestunud maitse – küll oli vähe äädikat, liiga palju suhkrut jne. Nüüd katsetasin ühe Instagrammis märgatud retsepti järgi – aitäh Toiduaed retsepti jagamast!

Tegelikult retsept väga lihtne – klassikaline marinaad soolast, suhkrust ja äädikast. Aedoad jäävad mõnusalt krõmpsud. Maitsvad niisama söömiseks kui ka pearoa lisandiks.

Head katsetamist!

marineeritud-aedoad

MARINEERITUD AEDOAD

1 kg aedubasid

2 sl 30%-äädikat

Marinaad:

1 l vett

2 sl suhkrut

2 sl soola

Puhasta ja tükelda oakaunad. Aja potis vesi keema, lisa tükeldatud oad ja keeda poolpehmeks. Kurna. Sega kokku marinaad. Vala ubadele. Lisa hakitud tilli ja soovi korral mõned tilliõisikud. Kuumuta uuesti keemiseni, lisa äädikas. Tõsta aedoad koos marinaadiga steriliseeritud purkidesse ja sulge kaanega. Säilita jahedas.

marineeritud-aedoad

Vaata ka teisi hoidiste retsepte SIIT!



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.