Suitsukalapirukas
Suitsukalapiruka valmistamine imelihtne ja vähese ajakuluga ning üldiselt keegi sellise lihtsa kalapiruka peale nina ei kirtsuta, erinevalt näiteks sinihallitusjuustu- või aedviljapiruka peale.
Pirukapõhjas kasutasin pooleks nisu- ja rukkijahu, rukkijahu annab mõnusa rabeda põhja. Täidisesse sobib nii forelli- kui ka lõhefilee, mida parajasti käepärast on.
Suitsukalapirukas
100 g nisujahu
100 g rukkijahu
100 g külma võid
noaotsatäis soola
1 muna
100 g suitsukala (lõhe või forell)
100 g riivitud juustu
2 sl hakitud tilli
3 dl kohvikoort
1 muna
soola-pipart
Sega jahud ja sool, haki hulka külm või. Lisa muna ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtesse, tõsta 30 minutiks külmkappi.
Puista taignapõhjale tükeldatud kala, peale riivitud juust ja till. Klopi muna lahti ja sega kohvikoorega, maitsesta soola-pipraga. Vala munasegu pirukale.
Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.
Proovisin täna seda pirukat teha. Välja tuli üks tõeliselt hea küpsetis. Kartsin alguses rukkijahu panna, kuid see sobib sinna väga hästi. Tänud hea retsepti eest!
Aitäh Liisi! Väga maitsev pirukas tuli. Mehele ja lapsele väga meeldis, teen seda teinegi kord!
Rõõm kuulda, et pirukas maitses ja aitäh tagasiside eest!