Marmorkeeks
See oli üks esimesi küpsetisi, mida ma katsetasin, kuid tookord see ebaõnnetus täielikult, sest valmistamisjuhendis oli viga ja küpsetuspulber oli retseptiloendist välja jäänud. Tänaseks olen algretsepti täiendanud hapukoorega, mis muudab keeksi tõeliselt pehmeks ja mahlaseks.
Tõeline retseptivaramu klassika.
Tõeline retseptivaramu klassika.
Marmorkeeks
150 g toasooja võid
2,5 dl suhkrut
3 muna
1 tl vaniljesuhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
250 g hapukoort
2 sl kakaod
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sega taigna hulka. Lisa juurde hapukoor.
Eralda 1/3 taignast, lisa sellele kakaopulber. Tõsta 3/4 heledast taignast võitatud keeksivormi. Tõsat peale pruun tainas ja vala peale ülejäänud hele tainas. Sega kahvliga õrnalt läbi, et taignad omavahel seguneksid. Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit, kontrolli küpsust puutikuga.
Just tegime 🙂 super!
David, kui tore on Sinust kuulda! Ja muidugi olen rõõmus, et keeks meeldis. See on ka minu üks lemmikuid.
Väga väga maitsev! Suur tänu retsepti eest!! 🙂
Oh, tõesti suurepärane keeks tuli välja, aitäh retsepti eest, sellest saab nüüd minu lemmik !!! 🙂