Karulaugused risotopallid mozzarellatäidisega
Viimasel korral kui risotot valmistasin, sai kogus kogemata niivõrd suur, et sellega oleks saanud söönud väiksemakoosseisuline armee 🙂 Mis tegelikult oli väga hea põhjus lõpuks ära proovida risotopallid. Riisipallide täidiseks võib kasutada ainult juustu, juustule lisaks ka näiteks päikesekuivatatud tomateid. Või hoopis lihatükke. Varieerimisvõimalusi on lõpmatult.
Risotopallid on populaarne Itaalia roog (suppl’i al telefono), mis kuuldavasti on oma nime saanud telefonijuhet meenutavate mozzarellaniitide järgi, mis süües venima jäävad. Ise küll seost telefonijuhtme ja mozzarella vahel ei täheldanud, aga võib-olla on asi minu piiratud kujutlusvõimes 🙂
Karulaugused risotopallid mozzarellatäidisega
4-5 suuremat risotopalli
1 l külma risotot
4 sp karulaugupestot
1 mozzarellapall, kuubikuteks lõigatud
2 dl riivsaia
praadimiseks õli
Sega risoto 1 spl karulaugupestoga. Võta peopessa veidike risotot ja vajutage selle keskele 1-2 mozzarellatükki ning 1 1tl karulaugupestot. Suru riis täidise kohale kokku, vajadusel lisa veidike riisi ja vajuta pall lamedamaks.
Rulli risotopalle riivsaias.
Kuumuta õli. Prae risotopalle kuumas õlis kummaltki poolt mõned minutit kuni küljed on pruunid ja krõbedad. Tõsta köögipaberile nõrguma.
Serveeri värske salatiga.