Mustsõstrane beseekook


Põhi:

  • 150 g võid
  • 300 g jahu
  • 2 sl vanillisuhkrut
  • 120 g suhkrut
  • 4 munakollast
Kate:
  • 250-350 g marju
  • 200 g suhkrut
  • 4 munavalget
Valmista põhja jaoks tainas. Sega koostisained kokku ja suru ahjuplaadile. Küpseta põhja 180-kraadises ahjus umbes 10 minutit. Samal ajal vahusta munavalged ja vahustamisel lisa suhkur aeglaselt ühtlase peene joana. Peale vahustamist sega sõstrad ettevaatlikult munavahu hulka. Kui soovid, võid peoga marju lisaks eelküpsetatud põhjale puistata. Vala munavaht põhjale ja küpseta kooki 150-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni besee on pealt peaaegu kuldne. Lülita ahi välja ja tee ahjuuks lahti, aga ära kooki veel välja võta. Lase koogil lahtise uksega ahjus veel tunnikene seista, et besee ei kukuks kokku.

Retsept pisut muudetud kujul on pärit raamatust “Sepamaa talu köök 2. osa”.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga