Pitsastritsel
Tainas:
- 25 g presspärmi
- 1 tl soola
- 2 sl suhkrut
- 2,5 dl sooja vett
- 1 muna
- 0,5 dl õli
- 8 dl jahu
Täidis:
- 300-400 g hakkliha
- 2 tl pitsamaitseainet
- soola
- musta pipart
- 1 väike konserv (227 g) purustatud ananassi
- 200 g riivitus juustu
- veidi ketšupit
Peale:
- 100 g riivitud juustu
Hõõru toasoe pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa soe vesi, muna, õli ja jahu. Sega segamini ja sõtku seni, kuni saad ühtlase tainapalli. Vajadusel lisa veel jahu. Jäta 1 tunniks sooja rätiku alla kerkima.
Täidise tegemiseks pruunista hakkliha pannil, maitsesta soola, pipra ja pitsamaitseainega. Rulli tainas ristkülikuks ja määri peale ketšupit. Laota õhukese kihina peale hakkliha, purustatud ananass ja 200 g riivjuustust. Keera tainas rulli ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit või kuni pitsarull on saanud kauni kuldkollase värvi. Pintselda pitsarull veega üle ja jäta hetkeks rätiku alla jahtuma.
Retsept on pärit raamatust “Pereköögi kokaraamat”.