Kala lehttainas

Lihtne kala-spinatipirukas, kus võib kasutada nii forelli kui ka lõhet . Sobib nii ahjustvõetuna kergeks lõunasöögiks salati kõrvale kui ka jahtunult suupistena kohvilauale.

Kala lehttaignas


6-8-le sööjale

500 g lehttainast
1 väiksem forelli- või lõhefilee
1/2 sidruni mahl
1 tl sidrunipipart
0,5 tl soola

Täidis:
200 g (külmutatud) spinatit – eelnevalt sulatada
1 porru
200 g hapukoort
soola-pipart

praadimiseks võid, pintseldamiseks 1 muna

Eemalda kalafileelt luud ja eemalda nahk. Hõõru fileed mõlemalt poolt sidrunimahla ja maitseainetega.
Viiluta õhukeselt porru valge osa ja hauta mõned minutid võis. Lisa sulatatud ja kuivaks pigistatud spinat, hapukoor, maitseained ja hauta peaaegu kuivaks.
Rulli tainas kalafileest suuremaks ristkülikuks. Tõsta ühte serva kalafilee, millele laota peale spinatitäidis. Tõsta teine taignapool kala peale ja näpi servad kinni. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga.
Lõika kääridega ühele piruka küljele sälgud, et aur pirukast küpsetamise ajal välja pääseks. Küpseta pirukat  225 kraadi juures 10 minutit, edasi 175 kraadi juures 20 minutit või kuni pirukas on pealt kuldseks küpsenud.

Retseptiidee: Suur küpsetamisraamat II osa



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga