Vahemere pirukas
- 2 spl õli
- 3 küüslauguküünt
- 1 suur sibul
- 1 purk tuunikala õlis
- 0.5 tl soola
- 0.25 tl musta pipart
- 2 tl kuivatatud basiilikut või pitsamaitseainet
- 3 – 4 tomatit
- 10 -12 kivideta oliivi
- 1 dl riivitud juustu
Sega omavahel või ja jahu, lisa vesi ja sool ning sega kiiresti tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning küpseta 10 minutit. Haki sibul ja küüslauguküüned ning kuumuta õlis, kuni sibul muutub läbipaistvaks. Lisa kurnatud tuunikala, maitsesta 1 tl basiiliku, soola ja pipraga ning kalla segu tainale. Viiluta tomatid ja oliivid ning lao kalasegule. Puista peale ülejäänud basiilik ja pool riivjuustust. Sega koor, munad, sool ja pipar. Kalla segu täidisele ning puista peale ülejäänud juust. Küpseta ahjus 225°C juures 30 minutit.