Virsiku-kohupiimakook
Ilus kollane kohupiimakook, mille põhjaks krõbe muretainas. Kuna täidis on kohe pärast ahjust võtmist veel vedelavõitu, on parim seda serveerida järgmisel päeval täielikult jahtununa.
Virsiku-kohupiimakook
Põhi:
125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
250 g kohupiimapastat
250 g hapukoort
1 dl suhkrut
1 sidruni mahl ja riivitud koor
2 muna
2 sl tärklist
1 suur purk konservvirsikuid
Valmistamine:
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja vahusta veel. Sega hulka küpsetuspulbri-jahu segu. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit. Et põhi üles ei kerkiks, torka taignasse kahvluga augud või kata põhi küpsetuspaberiga, millele vala peale kuivatatud herned või oad.
Vahusta munad suhkruga, sega juurde ülejäänud ained. Vala segu taignale. Aseta ettevaatlikult kohupiimasegu sisse poolikud virsikud – ilusam jääb kui kollased virsikud jäävad kohupiimaseest paistma.
Kata kook pealt fooliumiga, mis eemalda 20 minutit enne valmimist.
Küpseta 175 kraadi juures 1 tund. Lase jahtuda, parim serveerida järgmisel päeval.
Idee: Pereköögi kokaraamat