Kohvi-mousse
Kerge ja hõrk magustoit, kuid oleks tahtnud rohkem vahusemat või kreemjamat tekstuuri.
Järgmisel korral aga teen väiksematesse nõudesse – terve kausitäis on liiga palju isegi mulle.
Mousse:
- 2 dl piima
- 0,5 dl espressot või väga kanget kohvi
- 2 muna
- 1 dl suhkrut
- 4 želatiinilehte või 2 tl želatiinipulbrit
- 2 dl vahukoort
Kaunistuseks:
- pähkleid
- küpsisepuru
Kuumuta kastrulis piim ja kohvi keemiseni, sega ühtlaseks ning tõsta tulelt. Sega kausis omavahel munarebud ja suhkur, vala pidevalt segades juurde piimakohv. Kalla kastrulisse tagasi ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt ja jahuta.
Pane želatiinilehed külma vette pehmenema või sega želatiinipulber veega ja lase paisuda 5 minutit. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja sega vähese kuuma veega. Paisutatud želatiin sulata kuumaveevannis. Jahuta želatiinisegu.
Mikserda koor ja munavalged eraldi kaussides kohevaks vahuks. Nirista želatiinisegu piima-munasegusse ning töötle ühtlaseks. Sega õrnalt juurde vahukoord ja kõige lõpuks munavalged. jaga mass pokaalidesse või ühte suuremasse kaussi ning hoia külmkapis 2 tundi. Raputa kaunistuseks peale hakitud pähkleid.
Retsept on mõeldud neljale kuni kuuele.
Allikas: “Kohviraamat”