Muraka-juustukook

Imemaitsev juustukook.
Valmistamine on ka väga lihtne, kuna saab eelmisel õhtul valmis teha. Poemoosidega kuuldavasti saab kate väga magus, kuid kuna mul oli varuks suvel rabast korjatud murakatest kodumoos (aitähh emmele!), siis sai minumeelest just parajalt magus. Igaljuhul üks parimaid kooke!


Muraka-juustukook

Põhi:
100 g Digestive küpsiseid
50 g võid
1 tl fariinsuhkrut

Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Peale:
500 g paksu hapukoort
0,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut

Kate:
2 dl murakakeedist
0,5 dl murakalikööri
0,5 dl apelsinimahla
3 želatiinilehte

Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata või ja lisa fariinsuhkur. Sega juurde küpsisepuru. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Täidise tegemiseks sega omavahel toorjuust, munad, suhkur ja vanillsuhkur.
Vala segu põhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Tõsta välja ja jahuta pool tundi. 
Sega omavahel hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur. Määri segu koogile ja küpseta veel 10 minutit. Võta ahjust ja jahuta täielikult.
Sega murakakeedis ja -liköör. Pehmenda želatiinilehti 5 minutit külmas vees, pigista kuivaks, sulata kuumas apelsinimahlas ja lisa murakasegule. Sega ühtlaseks ja vala koogile.
Hoia kooki enne serveerimist vähemalt 5 tundi kuni üle öö külmas.

Allikas: Toidutare


6 thoughts on “Muraka-juustukook”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga