Riisitarretis maasikakastmega
Nami-nami kooskokkamine riisidesserdid ja magusad küpsetised … endiselt 🙂
Riisitarretis üksi just erilist maitseelamust ei andnud, kuid maasikakastmega oli siiski väga hea. Võib-olla oleks huvitavam kui riis püreestada ja tarretis saaks kreemisem.
Kogus: 4 portsjonile
- 1 dl vett
- 1 dl pudruriisi
- 6 dl piima
- 0.5 dl suhkrut
- 1 sidruni koor ja mahl
- 1 tl vanillsuhkrut
- 3 tl želatiini
- 0.5 dl vett
- 2 dl rõõska koort 35 %
Aja vesi keema ning lisa riis, kalla juurde ka piim ning lase vaevalt keevana pehmeks haududa.
Tavaliselt kulub selleks 40 minutit.
Maitsesta suhkruga ja lase jahtuda.
Riivi pestud ja kuivatatud sidrunilt peene riiviga kollane kooreosa, lõika vili põigiti pooleks ja pressi mahl välja.
Paisuta zhelatiin vees ning sulata siis kuumas vesivannis.
Mikserda puder taignakonksudega läbi, lisa leige zhelatiinilahus, sidrunikoor ja -mahl.
Vahusta koor tugevaks vahuks, kalla pudru peale ning tõsta alt ülespoole kulgevate liigutustega segamini.
Jaga segu kas kuude magustoidupokaali või tõsta ühte suuremasse vormi.
Lase külmas hüübida 4 tundi või järgmise päevani. Serveeri marjakastmega.
Allikas: Õhtulehe retseptikogumik “Lahedad kodupeod kitsastel aegadel“, autor Maire Suitsu
Väga põnev tundub – ma vist polegi riisitarretist proovinud veel.
Aitäh kaasalöömise eest!!