Riisitarretis maasikakastmega

Nami-nami kooskokkamine riisidesserdid ja magusad k√ľpsetised … endiselt ūüôā
Riisitarretis √ľksi just erilist maitseelamust ei andnud, kuid maasikakastmega oli siiski v√§ga hea. V√Ķib-olla oleks huvitavam kui riis p√ľreestada ja tarretis saaks kreemisem.

Kogus: 4 portsjonile

  • 1 dl vett
  • 1 dl pudruriisi
  • 6 dl piima
  • 0.5 dl suhkrut
  • 1 sidruni koor ja mahl
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 3 tl Ňĺelatiini
  • 0.5 dl vett
  • 2 dl r√Ķ√Ķska koort 35 %

Aja vesi keema ning lisa riis, kalla juurde ka piim ning lase vaevalt keevana pehmeks haududa.
Tavaliselt kulub selleks 40 minutit.
Maitsesta suhkruga ja lase jahtuda.
Riivi pestud ja kuivatatud sidrunilt peene riiviga kollane kooreosa, l√Ķika vili p√Ķigiti pooleks ja pressi mahl v√§lja.
Paisuta zhelatiin vees ning sulata siis kuumas vesivannis.
Mikserda puder taignakonksudega läbi, lisa leige zhelatiinilahus, sidrunikoor ja -mahl.
Vahusta koor tugevaks vahuks, kalla pudru peale ning t√Ķsta alt √ľlespoole kulgevate liigutustega segamini.
Jaga segu kas kuude magustoidupokaali v√Ķi t√Ķsta √ľhte suuremasse vormi.
Lase k√ľlmas h√ľ√ľbida 4 tundi v√Ķi j√§rgmise p√§evani. Serveeri marjakastmega.

Allikas: √ēhtulehe retseptikogumik “Lahedad kodupeod kitsastel aegadel“, autor Maire Suitsu



1 thought on “Riisitarretis maasikakastmega”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. N√Ķutavad v√§ljad on t√§histatud *-ga