Sibula-kodujuustupirukas
Hea tummine sibulapirukas, kus sibula kibedusest pole jälgegi. Sobib hästi lõunaks või kergemaks õhtusöögiks.
Minu pirukas valmis poole väiksemana kui retsept ette näeb.
Põhi:
- 250 g võid
- 250 g kodujuustu
- 4 dl jahu
- 0,5 tl soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
- 3 sibulat
- 1 tl tüümiani
- 300 g kodujuustu
- 200 g riivjuustu
- 2 muna
- soola
- musta pipart
Valmistamine:
Taina valmistamiseks näpi või, kodujuust ja omavahel segatud kuivained ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks külmikusse. Kuumuta ahi 200°C-ni. Suru tainas suure küpsetusplaadi põhja. Küpseta pirukapõhja 5 minutit.
Täidise valmistamiseks kuumuta pannil õli ja või. Lisa viilutatud sibul ning tüümian ja hauta tasasel tulel 5 minutit. Tõsta tulelt ning sega juurde kodu- ja riivjuust ja munad. Maitsesta soola-pipraga. Kata eelküpsetatud põhi täidisega, küpseta veel 30-40 minutit kuni pirukas on pealt kuldpruun.
Allikas: Kohupiima- ja kodujuusturaamat (100 rooga)
oh jummel kui isuäratav!!!
Proovisin järele. Tulemus oli üle ootuste hea ning ainuke miinus on asjaolu, et nüüd peab seda iga päev küpsetama, sest maitse on oivaline. Aitäh
Tore kuulda! Peaks ka ise üle pika aja pirukateo ette võtma.
Tere,
Huvitav kas kodujuustu saaks ricottaga ära vahetada? siin pole kodujuustu aga see pirukas tundub ülimaitsev
Aitäh
Karima
Karima, ma usun, et ricotta ajab ka asja ära, kuid ma lisaksin sel juhul täidisesse lisaks veel midagi kreemjat, näiteks veidi kreeka jogurtit.
Anna teada, kuidas pirukas õnnestus 🙂
Ma proovin täna selle ära 🙂 aitäh Sulle
mega hea pirukas, panin ricottat ja toorjuustu !