Sibula-kodujuustupirukas

Hea tummine sibulapirukas, kus sibula kibedusest pole jälgegi. Sobib hästi lõunaks või kergemaks õhtusöögiks.
Minu pirukas valmis poole väiksemana kui retsept ette näeb.

Põhi:

  • 250 g võid
  • 250 g kodujuustu
  • 4 dl jahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit


Täidis:

  • 3 sibulat
  • 1 tl tüümiani
  • 300 g kodujuustu
  • 200 g riivjuustu
  • 2 muna
  • soola
  • musta pipart


Valmistamine:

Taina valmistamiseks näpi või, kodujuust ja omavahel segatud kuivained ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks külmikusse. Kuumuta ahi 200°C-ni. Suru tainas suure küpsetusplaadi põhja. Küpseta pirukapõhja 5 minutit.
Täidise valmistamiseks kuumuta pannil õli ja või. Lisa viilutatud sibul ning tüümian ja hauta tasasel tulel 5 minutit. Tõsta tulelt ning sega juurde kodu- ja riivjuust ja munad. Maitsesta soola-pipraga. Kata eelküpsetatud põhi täidisega, küpseta veel 30-40 minutit kuni pirukas on pealt kuldpruun.

Allikas: Kohupiima- ja kodujuusturaamat (100 rooga)



7 thoughts on “Sibula-kodujuustupirukas”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.