Banaani-kohvikeeks

Eile õhtul valmistasin magusaks banaani-kohvikeeksi. Lasin keeksil öö otsa seista ja täna maitses superhästi. Tõeliselt mahlane ja maitserikas keeks. Kõik sööjad kiitsid 🙂.
Vaata ka Nami-Nami kooskokkamist –
kohv köögis.

  • 150 g toasooja võid
  • 3 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 5 dl nisujahu (300 g)
  • 1 tl söögisoodat
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 kuni 3 küpset keskmise suurusega banaani
  • 0.5 dl kanget külma kohvi

Valmistamine:
Määri 26 cm rõngasvorm või suurem piklik keeksivorm võiga.
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad. Jätka vahustamist, kuni kogu segu on õhuline.
Sega eraldi kausis nisujahu sooda ja küpsetuspulbriga.
Suru banaanid kahvliga püreeks, lisa koos kohvi ja kuivaineseguga ülejäänud tainale. Sega ühtlaseks (ära enam vahusta!)
Kalla tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 45-60 minutit (küpsemisaeg sõltub vormi suurusest).
Lase keeksil enne serveerimist jahtuda.


Allikas: Kohviraamat



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga