Kahe šokolaadi kook

Nami-namis taaskord uus kooskokkamine – sedapuhku on teemaks kohv köögis.
Ise ma praktiliselt üldse kohvi ei joo, kuid see-eest meeldib mulle kohutavalt värske kohvi aroom ning samuti kohvimaitselised (magus)toidud.
Antud koogi retsept on pärit Kohviraamatust, põhja tegin vaid oma viimase aja lemmiku, röstitud mee- ja pähklimüsliga. Kook tuli väga hea – šokolaadiselt kreemjas sisu, milles on tunda kohvi maitset, kusjuures mõrkjas kakaopulber tasakaalustab hästi magusat šokolaadi.

Põhi:

 • 150 g röstitud müslit mee ja pähklitega
 • 0,5 tl soola
 • 4 spl fariinisuhkrut
 • 50 g võid


Täidis:

 • 5 spl maisitärklist
 • 250 ml väga kanget kohvi
 • 2 dl piima
 • 1 tl vanillsuhkrut
 • 3 muna
 • 100 g valget šokolaadi
 • 100 g tumedat šokolaadi
 • 5 spl suhkrut

Peale:

 • kakaopulbrit


Valmistamine:
Põhja jaoks peenesta müsli. Sega müslipuru soola ja fariinisuhkruga. Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Suru saadud segu 20 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.
Täidise jaoks seda kastrulis tärklis kohviga. Lisa piim ja kuumuta väiksel tulel pidevalt segades kuni paksenemiseni. Klopi hulka vanillsuhkur ja munakollased. Jaga segu pooleks ja pane kahte potti. Tükelda ühte neist tume, teise valge šokolaad. Kuumuta tasasel tulel, kuni šokolaad on sulanud, ning lase veidi jahtuda. Vahusta munavalged, lisades lõpu poole suhkru. Sega pool munavalgesegust ühte potti ja pool teise.
Kalla tume kreem eelnevalt valmistatud koogipõhjale ja hele selle peale, sega kreemid kahvliga kergelt läbi. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40 minutit. Lase jahtuda ja enne serveerimist raputa peale kakaopulbrit.4 thoughts on “Kahe šokolaadi kook”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga