Kui mõni aeg tagasi teatas Tuuli, et ilmselt oli ta viimane leiba mitte-küpsetav eestlane, siis tegelikult olin viimane hoopis mina 🙂 Aga nüüd sain mina ka selle teoga hakkama…
Juuretise eest suur tänu Evele, valmistamisel juhindusin Ragne õpetustest.
Ei, ei, hoopis mina olen viimane 🙂 Ma armastan küpsetada, aga vot leivategu ei julge ette võtta. Ootan õiget hetke…
Sinu esimene leib näeb küll hea välja!
Ma ootasin samuti õiget hetke, aga kui juuretis koju kätte tuuakse, siis enam mööda puigelda ei saa.
See leib mul siiski juba teine. Esimene sai lihtsalt nii ruttu otsa, et pildile ei saanudki 😉
Kas sa küpsetad tavalises elektriajhus või? Mul jääb koorik väga kõvaks ja paksuks – olen isegi proovinud veeanumaga ahjus aga ikka sama lugu. Ehk oskad mingit head nippi jagada?
Edukat blogimist!
Küpsetan leiba tavalises elektriahjus pöördõhu režiimil, aga pean ausalt tunnistama, et ega iga kord nii ilus leib ei tule nagu siin pildil näha on.
Kaua sa leiba küpsetad? Äkki muutub koorik kõvaks, sest leib on liiga kaua ahjus? Minul kulub 1 tund ja veidike peale.
Proovi küpsetamise vahepeal leiba veega pritsida ja peale ahjust väljavõtmist jäta veidikeseks märga räti alla tahenema. Mõnikord olen ka veel paksema teki peale visanud. Eks see kõikse parem kujuneb välja katsetamise teel 😉 Head leivaküpsetamist!