Shampinjonirisoto
Antud shampinjonirisoto sobib hästi tänase kevadilma lõpetuseks. Kerge ja väga maitsev roog. Parmesanilaastud muutsid roa eriti hõrguks. Retsept Nami-Namist.
- 500 g värskelt kasutatavaid seeni (kukeseened, šampinjonid vms)
- 4 sl oliiviõli
- 1 keskmist sibulat
- 1 kuni 2 küünt küüslauku
- 400 g risoto riisi
- 5 kuni 6 dl heledat (liha-) puljongit
- 1 dl kuiva valget veini
- 50 g spinatit
- soola
- musta pipart
- peterselli
Valmistamine:
Tükelda seened, peenesta sibul.
Purusta küüslauguküüned.
Kuumuta õli paksupõhjalises potis.
Lisa seened ja hauta paar minutit.
Lisa sibul ja küüslauk.
Veidi aja pärast lisa riis ja kuumuta minut aega segades.
Lisa kuum lihapuljong.
Hauta risotot tasasel tulel kaane all 20 minutit. Sega aeg-ajalt.
Lisa valge vein ja vajadusel veel puljongit.
Kontrolli maitset ja küpseta, kuni riis on ‘al dente’.
Enne serveerimist lisa hakitud spinat ja puista peale peterselli.
Serveeri kohe koos riivitud parmesaniga.