Lihtsad leivavormid kondenspiima ja jogurtiga
Väga maitsev kooslus leivast ja banaanist. Soojalt tundus magustoit liiga magus, mistõttu maitsestamata jogurt sobis kõrvale väga hästi, jahtunult aga oli hoopis lahedam.
Retsept pakub ohtralt katsetamisvõimalusi – asenda näiteks banaan kohalike marjade või puuviljadega ning kasuta leiva asemel sepikut või saia.
Kogus: kaheksale (mina valmistasin pool antud kogustest ja sain 3 väikest vormimagustoitu)
- 400 g purk suhkruga kondenspiima
- 200 g maitsestamata jogurtit
- 2 muna
- 1 banaani
- 6 viilu tumedat rukkijahust leiba
- pisut võid
- soovi korral kardemoni või kaneeli
- serveerimiseks maitsestamata jogurtit
Valmistamine:
Sega munad kondenspiima ja jogurtiga ühtlaseks. Lisa banaaniviilud ja kuubikuteks lõigatud leib. Sega ühtlaseks, soovi korral maitsesta jahvatatud kaneeli või kardemoniga. Vala väiksematesse või ühte suuremasse ahjuvormi. Pane peale võitükikesed.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Serveeri soojalt või jahtunult koos maitsestamata jogurtiga.
Retsept mugandatud ajakirjast Oma Maitse (märts 2009, Kaie Mei)