Kanada õunakook
Viimastel päevadel on paratamatult sügise tunne – pilves taevas ja sagedased vihmahood, õnneks on õhk veel suviselt soe. Sügisõhtuse tee kõrvale sobib hästi üks mõnus õunakook.
Kanada õunakook
3-4 keskmist õuna väikeste kuubikutena
180 g nisujahu (3 dl)
0,5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
85 g pruuni demerara suhkrut või fariinisuhkrut (1 dl)
1 muna
1,5 dl piima
50 g sulatatud võid
Kate:
4 sl fariinisuhkrut
3 sl nisujahu
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl võid
Valmistamine:
Lõika õunad väiksemateks kuubikuteks.
Lõika õunad väiksemateks kuubikuteks.
Sega omavahel kuivained.
Klopi muna piimaga lahti, lisa juurde veidi jahtunud sulavõi. Lisa muna-piimasegu koos tükeldatud õuntega kuivainetele.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga koogivormi.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga koogivormi.
Katte valmistamiseks näpi või haki noaga kõik koostisained sõmerjaks puruks ja pudista ühtlaselt koogile.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks ja kook on pealt kenasti kuldne.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks ja kook on pealt kenasti kuldne.
Allikas: Nami-Nami
On ju mõnus kook 🙂
Jah oli küll hea kook 😉
Kuigi ehk järgmisel korral ma lisaks isegi taignasse valge suhkru asemel pruuni suhkrut(nt fariinisuhkrut).
Asendasin retseptis suhkrut fariinisuhkruga. Mulle fariinisuhkru karamelline maitse rohkem, kuigi ka tavalise valge suhkruga on kook võrratult hea.
Retsepti juures fotod muudetud august 2011.