Maasika-toorjuustutort


Nami-namis käib kooskokkamine “Suvine maasikatort”.
Siin üks lihtsalt valmistatav tort, mis sai sööjatelt rohkelt kiidusõnu. Erinevalt originaalretseptist kasutasin mascarpone asemel toorjuustu.

Ligikaudu 12 portsjonile

45 tk Savoiard (Ladyfingers) küpsiseid
600 g toorjuustu
200 g valget šokolaadi
200 ml vahukoort
1 tl vanill- või vanilliinsuhkur
250 g maasikaid

SIIRUP
2 dl vett
1 sidrunist pressitud mahl
2 dl suhkrut

Valmistamine:
Siirupiks vala potti vesi, suhkur ja sidrunimahl, aja keema ja keeda 4–5 minutit. Lase siirupil jahtuda.
Leota küpsiseid ükshaaval korraks siirupis ja lao 1/3 neist koogialusele.
Sulata vesivannil valge šokolaad, lase pisut jahtuda. Vahusta koor ja sega ettevaatlikult sulatatud šokolaadi ja toorjuustu hulka.
Lisa kreem küpsiste peale, selle peale pane 1/3 tükkideks lõigatud maasikatest.
Seejärel laota uus kiht siirupis leotatud küpsiseid, taas kreem ja kõige peale maasikad. Samuti kolmas kiht.
Soovi korral kaunista piparmündilehtedega või riivitud valge šokolaadiga.

Allikas: Toidutare



2 thoughts on “Maasika-toorjuustutort”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga