Suitsulõherisoto

Risoto on kindlalt üks minu lemmikuid toite, mis sobib nii argiõhtusse kui ka pidulikumale lauale. 

Suitsulõherisoto maitseb eriti hõrgult. Risoto valmistamine on tegelikult väga lihtne, sest tuleb ju koostisained vaid pannile visata ja aeg-ajalt segamas käia. Tulemuseks on mõnusalt kreemine riisiroog.


Suitsulõherisoto

4-le sööjale

1 peenelt hakitud sibulat
2 sl oliiviõli
350 g risotoriisi (nt Arborio)
1 peenelt hakitud küüs küüslauku
1,5 l aedviljapuljongit
170 g suitsulõhet (haki 2/3 viiludest)
85 g toorjuustu
3 sl hakitud siledalehist peterselli
sidrunit (veidi riivitud koort ja natuke mahla)
musta pipart


Valmistamine:

Prae sibulat kuumas õlis umbes 5 minutit. Lisa riis ja küüslauk ning prae veel 2 minutit, pidevalt segades. Lisa 1/3 puljongist ning keeda tasasel tulel 15 minutit, aeg-ajalt segades, kuni puljong on imendunud.
Lisa pool ülejäänud puljongist ja kuumuta, jälle aeg-ajalt segades, kuni puljong on imendunud.
Liusa ülejäänud puljong, sega ja hauta, kuni risoto on küps (riis peaks olema al dente) ja kreemjas.
Tõsta pott tulelt, sega juurde tükeldatud suitsulõhe, toorjuust, petersell ja riivitud sidrunikoor.
Maitsesta musta pipraga (soola ära lisa, sest suitsulõhe on juba soolane). Lase 5 minutit seista, siis maitsesta vajadusel sidrunimahlaga.
Serveerimisel kaunista alleshoitud suitsulõheviiludega.


Retsept: Oma Maitse, september 2008



4 thoughts on “Suitsulõherisoto”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.