Õunapommid
Väljas on juba nii ilus. Maa on valge, puud on valged ja vaikselt sajab lund juurde. Mulle väga meeldib, mistõttu on lähipäevadel plaan ka piparkoogi tainas valmis teha.
Senikaua aga kohevad õunapommid.
- 400 g nisujahu
- 25 g pärmi
- 3 dl piima
- 100 g võid
- 0.5 tl soola
- 0.5 dl suhkrut
- 250 g kodujuustu
TÄIDIS
- 1 õun
- fariinisuhkrut
Pudenda pärm kaussi. Lisa külm piim, toasoe või, sool, suhkur ja enamik jahust ning sega ühtlaseks. Seejärel lisa kodujuust ja ülejäänud jahu ning sõtku korralikult läbi.
Tõsta tainas jahuga ülepuistatud töölauale ning jaga 25 osaks. Vormi need pallikesteks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lase kerkida 1 tund.
Koori õun ja eemalda südamik, lõika viljaliha tükkideks. Pane iga pallikese keskele üks õunatükk ja 0,5 tl fariinisuhkrut.
Küpseta ahju keskosas 225 °C juures 8–12 minutit ning jahuta seejärel rätiku all.
Allikas: 100 rooga “Ahjusoojad saiad-leivad”
Ma ka naudin – vaikne lumesadu, parasjagu külma, mõnus… Pommid on väga maitsva moega 🙂