Piparkoogid

Olen viimased paar aastat kasutanud seda piparkoogitaigna retsepti. Mõnusalt vürtsikas ja üldse mitte nii magus nagu enamus poodides müüdavaid taignaid.  Vürtsid võib asendada piparkoogimaitseainega või lisada kõike lisada täpselt oma maitse järgi. Siirupit ma ise ei ole viitsinud keeta, vaid kasutan poes müüdavaid suhkrusiirupeid. 
Kaunistamiseks olen kasutanud Meira küpsetuskindlaid kaunistusi. Glasuuridest eelistan tavalist valget munavalge-tuhksuhkru glasuuri.


Piparkoogid

Kogus: ca 1,5 kg tainast

250 g suhkrusiirupit
170 g suhkrut
1 sl jahvatatud kaneeli
2 tl jahvatatud nelki
1 sl jahvatatud kardemoni
1 tl ingveripulbrit
250 g võid
2 muna
600 g nisujahu
tl söögisoodat

Kuumuta potis siirup, suhkur ja jahvatatud vürtsid kuni keemiseni. Tõsta pott tulelt, lisa tükeldatud või. Sega kuni või on sulanud ja lase veidi jahtuda.
Lisa pidevalt segades juurde munad. 
Lisa järk-järgult juurde söögisoodaga segatud jahu.
Paki tainas kilesse ja tõsta vähemalt järgmise päevani külmkappi tahenema.
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks, lõika vormidega kujundid. Tõsta kujundid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 6-8 minutit.

Retsept: Nami-Nami



2 thoughts on “Piparkoogid”

  • Muidugi teen ise 🙂 Taigna valmistamine on väga lihtne ja selle retsepti järgi tulevad tõesti väga maitsvad piparkoogid.

    Vormid ostsin ma kunagi Top Shopi poest, kus on komplektis palju erinevaid kujundeid, aga sellised lihtsad lumehelbed ja südamed ikkagi on minu lemmikud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga