Moosipallid

Olen kogu aeg pidanud kodus moosipallide valmistamist võimatuks, kuni viimases Oma Maitses ilmus artikkel krõbekuldsetest talvehõrgutistest. Igaljuhul on moosipallide valmistamine väga lihtne ja kiire ning täidiseks sobib kasutada kodune vaarika- või õunamoos. Söömiseks parimad samal päeval.

Kogus: 20-25 tk

  • 1 dl suhkrut
  • 40 g värsket pärmi
  • 2 dl käesooja piima
  • 6-8 dl jahu
  • 1 tl soola
  • 2 muna
  • 50 g pehmet võid

  • paksemat moosi täidiseks
  • 5 dl õli frittimiseks
  • moosipallide veeretamiseks suhkrut


Valmistamine:
Hõõru pärm suhkruga vedelaks. Vala juurde käesoe piim ja lisa jahu, sool, munad ja pehme või. Sõtku, kuni saad pehme taina. Vormi palliks, puista peale veidi jahu ja lase rätiku all soojas kohas 30 minutit.
Rulli kerkinud pärmitainas umbes 0,5 cm paksuseks ja lõika sellest sobiva vormi või klaasiga umbes 5-6 cm läbimõõduga kettad. Pooled kettad määri servadest munaga ja tõsta keskele teelusikatäis moosi. Aseta moosita ketas peale ja suru servad tugevasti kokku.
Lase 10 minutit soojas kohas kerkida.
Kuumuta paksupõhjalises potis õli. Friti moosipalle, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Tõsta vahukulbiga välja ja lase köögipaberil jahtuda.
Jahtunud moosipalle veereta suhkrus.

Allikas: Oma Maitse jaanuar 2011 ja Nami-Nami



3 thoughts on “Moosipallid”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga