Tarte Fine Aux Pommes
Maailma lihtsaim õunakook. Tõesti. Ja kogu selle lihtsuse juures üllatavalt maitsev. Siirupi keetmine läks küll miskipärast untsu, kuid selle-eest sain koogi peale mõnusad krõmpusvad karamellitükikesed.
Antud kogusest saab väikese koogi, mis on paras 2-le sööjale.
- 250 g lehttaigent
- 1 suurem hapukas õuna (Granny Smith)
- 2 spl suhkrut (kuhjaga)
- 2 spl võid
Rulli lehttaigen jahusel laual natuke laiali ning tõsta siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Märgi õrnalt noaga taigna servadest 1 cm kaugusele joon. Raputa 1 lusikatäis suhkrut tainale.
Lõika õunad sektoriteks, eemalda südamik ja viiluta õhukesteks viiludeks. Lao õunaviilud üksteist osaliselt kattes ilusatesse rividesse tainale joonistatud raami sisse. Raputa lusikatäis suhkrut õuntele. Kuumuta potis või ja lisa suhkur ning kuumuta paar minutit kuni suhkur hakkab karamellistuma. Nirista siirup õuntele ja pane kook eelkuumutatud ahju 220 kraadi juurde 15-20 minutiks. Kook on valmis kui servad on kerkinud ja õunad kergelt kuldsed.
Allikas: Nigella Lawson “Nigella´s Express”