Šokolaadi-martsipani südamed

Ilusat sõbrapäeva!

  • 1 pk martsipani (mandlimassist)
  • šokolaadi (soovi korral kasuta erinevaid)
  • kaunistamiseks kuivatatud puuvilju, pistaatsia pähkleid, tordikaunistusi, jõhvikapulbrit vms


Sulata veevannil šokolaad ja lase veidike jahtuda*. Rulli martsipan kahe küpsetuspaberi vahel 0,5 cm paksuseks. Lõika piparkoogivormi abil sobivad kujundid ja kasta sulašokolaadi sisse. Ülejäänud martsipanist vormi ümmargused pallikesed ja kasta šokolaadi sisse. Kaunista meelepäraste kaunistustega ja tõsta maiustused külmkappi tahenema.

* kasutasin šokolaadi temperatuuri mõõtmiseks lihatermomeetrit. Kui eriti täpne olla, siis

  • valge šokolaadi sobiv temperatuur on 29 kraadi
  • piimašokolaadi temperatuur 30 kraadi
  • tumeda šokolaadi temperatuur 31 kraadi

kui termomeetrit käepärast ei ole, tunneta lihtsalt vastu huult, et šokolaad väga kuum ei oleks

Allikas: Terevisoon



4 thoughts on “Šokolaadi-martsipani südamed”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga