Kaneelilõõts
Nagu pärmitaignaküpsetiste puhul ikka, on sai kõige maitsvam ja pehmem ahjust võetuna, aga kuna tainas ei sisalda muna, on küpsetis väga hea ka järgmisel päeval. Lausa imeliselt maitseb see kaneelilõõts aga päikselisel pühapäevahommikul!
Tainas:
50 g pärmi
0.5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
10-12 dl nisujahu
Täidis:
100 g võid
2 dl suhkrut
2 sl jahvatatud kaneeli
Valmistamine:
Lahusta pärm soojas vees. Sulata või. Lisa toasoe piim ja vala segu pärmi hulka.
Sega juurde sool ja suhkur. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Täidise jaoks sulata või. Sega omavahel suhkru ja kaneel.
Rulli tainas nelinurgaks. Määri lahtirullitud tainas sulavõiga ja raputa peale kaneeli-suhkru-segu.
Lõika tainas 6-ks ribaks (ca 5 cm laiuseks) ja tõsta ribad üksteise peale ning lõika kuhi 5-6 ruuduks. Tõsta taignaruudud võitatud keeksivormi külili.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase küpsenud saial veidi jahtuda ja eemalda siis vormist.
Algretsept: Joy the Baker
Kui isuäratav ja hea ning lihtne valmistada. Seda kaneelilôôtsa peab kindlasti proovima!
Vahva! Kusjuures munaga tainast tuleb ta tõesti selline rohkem küpsise moodi, aga kuna seltskond sõi ta ära soojalt ja umbes 20 minutiga, siis see eriti ei häirinud meid:)
Ja seda nimetust nuputasime kaua, aga paremat ei tulnud, äkki on kellegil veel parem idee…
Minumeelest on kaneelilõõts igati sobiv nimetus 😀
Kaneeli-akordjon pensjonärile
Kas see ports on mõeldud kahe lõõtsa tegemiseks?
Sellest peaks jaguma ühe pika lõõtsa tegemiseks – vähemalt mina kasutasin oma kõige pikemat keeksivormi.
Mis mõõtmetega vormis on lõõts küpsetatud)?
LG, mina kasutasin keeksivormi mõõtmetega 10×28 cm.
Mina igatahes sain ühe 12×30 keeksivormi ja ühe klaasvormi täis. Ühe lõõtsa jaoks peab pool kogust võtma.Sai oli aga väga maitsev, eriti veel ahjusoojalt.