Marjane saiavorm
Millal Sina viimati saiavormi sõid? Mina igaljuhul ei suutnud meenutada. Võib-olla seepärast tunduski marjane saiavorm külma piimaga nii võrratult maitsev.
Saiavormis saad ära kasutada juba veidike seisnud ja kõvaks tõmbunud saia. Suvel kasutada kindlasti värskeid saadaolevaid marju, talvel ajavad asja ära ka külmutatud marjad või hoopis purgike moosi.
Marjane saiavorm
2 sööjale
0,5 pätsi saia
1 kruus marju (mustikaid, vaarikaid)
1,5 dl suhkrut
kaneeli
2 muna
3 dl piima
2 sp fariinisuhkrut
Valmistamine:
Lõika sai kuubikuteks ja vala 1/3 kuubikutest võitatud ahjuvormi põhja. Puista peale pool marjadest ja suhkrust. Tee samamoodi järgmine kiht, nii et pealmiseks kihiks jäävad saiakuubikud.
Klopi munad lahti, lisa piim, soovi korral lisa segule suhkrut. Vala segu vormi, nii et piimakiht jääb 2-3 cm pealmisest saiakihist allapoole. Raputa peale fariinisuhkur ja kata vorm pealt fooliumiga.
Küpseta 200 kraadi juures kokku 40 minutit, kuid poole pealt eemalda foolium, et pealmine kiht pruunistuks ja muutuks krõbedaks.
Lase jahtuda ja serveeri külma piimaga.
Sinule on tunnustus blogis Lautasellesi!
Aitäh Voisula! Nii meeldiv üllatus 🙂