Riivõunakeeks

Nädalavahetusel valmis maal esimesed 60 liitrit õunamahla. Õunu korjasime ainult puude alt maast, mistõttu enamus saaki jäi veel paariks nädalaks valmima. Mahlategu käib meil ikka vana purustaja ja pressiga. Mässamist on, aga tulemus on seda väärt. Talvel pole kodutehtud õunamahlast paremat.

Riivõunakeeks on väga maitsev ja mahlane küpsetis, mis valmib peamiselt vaid riivimise ja kokkusegamise vaevaga. Ideaalne pühapäevasele lõunalauale koos pastelset tooni astrite ja kannu värske õunamahlaga. Riivõunakeeks 

3 muna

3 dl suhkrut
4-5 õuna
2 dl piima
50 g sulatatud võid
6 dl jahu
näpuotsatäis soola
1 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa munavahule jämeda riiviga riivitud õunad, piim, sulatatud või ja omavahel segatud kuivained. Vala segu  võitatud keeksivormi ja küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Keeks on küps kui keeski sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Küpsenud keeksil lase vormis seista 15 minutit ja seejärel kummuta restile jahtuma.5 thoughts on “Riivõunakeeks”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga