Õuna-kaneelirullid (rosinatega)

Neid õuna-kaneelirulle sai maitsta Eesti Rahva Muusemi muuseumipäeval. Rosinad said küll välja kuulutatud, aga tegelikult sel päeval jäid rosinad siiski koju, kuid saiakesed maitsesid sellest hoolimata hästi. Hästi kaneelised.



Õuna-kaneelirullid (rosinatega)

5 dl käesooja piima
25 g värsket pärmi
veidi suhkrut
1 tl soola
1,2-1,5 l nisujahu
2-3 sl sulatatud võid

Õunatäidis:
3-4 väiksemat õuna
soovi korral peotäis rosinaid
0,5 klaasi õunamahla või vett
2 spl kaneeli
3 spl suhkrut

määrimiseks muna

Hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim, soolaga segatud jahu ning viimaks sulatatud või. Sõtku tainas ühtlaseks, vajadusel lisa jahu. Kata kauss rätikuga ja jäta tainas soojasse kohta kerkima, kuni taigna kogus on kahekordistunud.
Samal ajal valmista täidis. Vajadusel koori õunad ja tükelda õunad pisemateks tükkideks. Pane õunad ja rosinad paksupõhjalisse potti, vala juurde õunamahl või vesi ning maitsesta suhkru ja kaneeliga. Hauta segu umbes 10-15 minutit kuni õunatükid on pehmed. Vajadusel lisa vedelikku juurde. Lase veidi jahtuda.
Kui tainas on  kerkinud, kummuta see jahusele lauale ning sõtku veel veidike aega. Rulli tainas 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Laota õunasegu ühtlaselt taignale ja keera tainas laiemast servast rulli. Lõika rullikeeratud taignast 1 cm paksused viilud ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt munaga. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Serveerimisel puista peale tuhksuhkrut või pärlsuhkrut.









1 thought on “Õuna-kaneelirullid (rosinatega)”

  • Kuivpärmiga tehes kasutasin 2 pk kuivpärmi ja 1 l jahu.

    Ülemisel fotol olevaid õunarullid tegemiseks rulli tainas ristküliku kujuliseks. Määri peale jahtunud õunatäidis. Murra tainas pikkupidi pooleks. Lõika 4-5 cm laiusteks ribadeks. Nüüd lõika iga riba veel omakorda pooleks jättes ülemise osa lõikamata. Keera ribaotsad spiraalideks ja need siis omakorda kokku saiakesteks. Tõsta muffinivormidesse ja küpseta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga