Suussulav õuna-juustukook

Kui Sulle meeldib ahjuõunajogurt, siis kindlasti meeldib ka see kook. 
Just sellise maitsekoosluse moodustab kokku kreemjas toorjuust, õunad ja kaneel. Madal ahjutemperatuur ja pikk küpsetamisaeg jätavad koogi hästi mõnusaks kreemjaks ning suussulavaks. Õhukesed õunaviilud koogi peal, mis ahjus kenasti lokkima hakkavad, muudavad koogi pidulikumaks, justkui pitsiliseks.
Kook on parim järgmisel päeval üleöö külmkapis seisnuna, kuid poolt tundi enne serveerimist tõsta kook toatemperatuurile soojenema.

Suussulav õuna-juustukook

Põhi:
200 g digestive küpsiseid
50 g võid

Täidis:
4-5 õuna
3 sl suhkrut
1,5 tl kaneeli
600 g toorjuustu
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
200 ml vahukoort
3 muna

Kaunistuseks:
1-2 õuna
1/2 sidruni mahl

Valmistamine:
Pane ahi 200 kraadile soojenema.
Purusta küpsised peeneks puruks ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud 24-25 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks valmista kõigepealt ette õunad. Puhasta ja tükelda õunad väiksemateks kuubikuteks. Pane paksupõhjalise poti põhja 1 dl vett, lisa õunakuubikud ja suhkur-kaneel. Hauta umbes 15 minutit kuni õunakuubikud on pehmed. Lase veidike jahtuda ja purusta suuremad õunatükid kahvliga.
Mikserda toasoe toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa juurde vahustamata koor ja ükshaaval munad. Lisa juurde õunasegu.
Vala täidis küpsisepõhjale. Kaunistuseks lõika õunad võimalikult õhukesteks viiludeks ja laota koogile. Piserda peale veidikese sidrunimahlaga.
Tõsta kook ahju ja keera kohe kuumus 160-le kraadile. Küpseta 1 tund ja 10 minutit. Kook on parim järgmisel päeval üleöö külmkapis seisnuna, kuid 0,5 tundi enne serveerimist tõsta toatemperatuurile soojenema.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga