Õunakook krõbeda müslikattega

Mõnikord  tekib vajadus kiiresti küpsetada võimalikult lihtne ja võimalikult suur plaadikook. Kuigi minumeelest õunakoogid ongi enamjaolt lihtsad ja lapsepõlve mälestusena ka plaadikoogid 🙂
Igaljuhul väga mõnus kook sai – eriti meeldib pealmine krõbe müslikate.


 Õunakook krõbeda müslikattega 

4 muna
1,5 dl suhkrut
5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
50 g sulatatud või
1,5 dl piima

3-4 väiksemat õuna
2 tl kaneeli
50 g võid
100 g krõbedat müslit (nt Axa röstitud müslit mee ja pähklitega)
3 sl vedelat mett

Valmistamine:
Lõika õunad õhemateks viiludeks.
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu, sulatatud või ja piim. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile (mina kasutasin 32×24 cm ahjuplaati).
Laota õunaviilud korrapäraste veergudena taignale ja soovi korral puista peale kaneeli.
Sulata või ja sega see müsliga. Pudista segu koogile ja nirista peale vedelat mett.
Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Lase veidike jahtuda.

Idee: Blogi Siit nurgast ja sealt nurgast




Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga