Ahjukõrvits astelpajumarjadega

Muskaatkõrvits on tavalise kõrvitsaga võrreldes kenama värvusega ja magusama maitsega, eriti tuleb magusus välja kõrvitsa ahjus röstimisel. Magus ahjukõrvits hapukate astelpajumarjadega sobib kasutada nii liha kõrvale kui ka iseseisva roana. Küüslauk ja ingver lisavad roale vürtsi.


Ahjukõrvits astelpajumarjadega

2-le sööjale

muskaatkõrvitsat
8 küüslauguküünt
8 õhukest ingveriviilu
oliivõli
jahvatatud valget pipart
2-3 spl palsamikreemi
2 spl astelpajumarju
värsket peterselli

Puhasta ja tükelda kõrvits. Aseta kõrvitsviilud koos küüslauguküünte ja ingveriviiludega ahjuvormi, piserda oliivõliga. Küpseta 190 kraadi juures umbes 30 minutit või kui kõrvitsaviilud on pehmed. Vajadusel kata vorm fooliumiga.
Maitsesta küpsenud kõrvits valge pipraga ja nirista peale palsamikreemi. Puista peale astelpajumarjad ja hakitud värske petersell.

Algretsept: Anni ArroLisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga