Ahjuvorm väikeste lihapallide ja fetajuustuga

Antud rooga valmistades tekkis küsimus – mis vahe on lihapallidel ja frikadellidel. ÕS tõlgendab frikadelli kui väikest hakkpalli, aga siiski kas on koostises erinevus või mis?
Asjateadlikumatega nõu pidades jõudsime siiski otsusele, et koostiselt on need kaks sarnased, see tähendab valmistatud hakklihast, kuid kui frikadell ära praadida, saab sellest väike lihapall. Frikadellid jäävad frikadellideks ainult keetes. Mulle aga meeldib frikadellist oluliselt rohkem sõnapaar väike lihapall.
Antud roas võib lihapallid muidugi ka ise valmistada, näiteks kasutades seda hakk-kotletide retsepti, kuid kiirel ajal ajavad poetooted ka asja ära. Mina eelistan Linnamäe metssea- või põdralihast lihapalle … või siis frikadellle – kuidas soovite 🙂Ahjuvorm väikeste lihapallide ja fetajuustuga

4-le sööjale

300-400 g lihapalle
3 kartulit
1 sibul
1 paprika
2 spl oliivõli
soola, pipart
50 g feta juustu
värsket münti

Pese kartulid ja lõika sektoriteks. Aseta kartulisektorid ahjuvormi, nirista peale 1 spl õli ja lisa vormi põhja veidi vett. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.
Puhasta sibul ja paprika ning lõika tükkideks. Lisa köögiviljad koos frikadellidega kartulite juurde. Nirista peale õli ja maitsesta soola-pipraga. Küpseta veel 20-30 minutit kuni kartulid on pehmed ja lihapallid pruunistunud. Vajadusel kata pealt fooliumiga.
Tõsta vorm ahjust ja puista peale feta-kuubikud ning värsket münti.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga