Hakk-kotletid tomati ja mozzarellaga

Kotletid on meie toidulaual üsna igapäevane roog. Mina valmistan kotletitainast hapukoore või maitsestamata jogurtiga, mis ei lase kotlettidel tuimaks muutuda. Riivsaia puudumisel olen kasutanud vees või piimas leotatud saia. Mõnusad mahlased kotletid saad kui lisad hakklihasegule riivitud toorest kartulit või porgandit. Minu jaoks on kotletid parimad serveerituna kartulipudruga.


Hakk-kotletid tomati ja mozzarellaga

8-10 tk

500 g hakkliha
1 sibul
1 dl riivsaia
1 muna
100 g hapukoort
soola, pipart

300 g mozzarella juustu
2-3 väiksemat tomatit
musta pipart

Haki sibul ja sega hakklihaga. Lisa riivsai, muna, hapukoor, maitsesta soola-pipraga ning sega ühtlaseks. Lase kotletisegul 5 minutit seista.
Vormi segust peopesasuurused pätsid ja vajuta kergelt lapikuks. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Tõsta kotletid ahjuvormi, aseta iga kotletid peale viil mozzarellat ja tomatit. Maitsesta musta pipraga. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit kuni juust on sulanud ja tomativiilud servadest kergelt küpsenud.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga