Kohupiimastruudel õunte ja martsipaniga
Klassikalise struudli taignakihid on üliõhukesed ja krõbedad, kuid taigna valmistamine on kuuldavasti üsna keeruline ja ei pruugi algajatel esimesel korral sugugi õnnestuda. Siin struudli kodusem variant, kus kasutasin lehttainast ning mille valmistamine käib ülilihtsalt ja kiirelt. Lehttaigna asemel sobib kasutada ka filotainast, millega jääb tulemus õhulisem ja krõbedam. Täidise võimalusi on lõpmatult, alates lihtsalt õuntest kuni erinevate kreemitäidisteni.
Kohupiimastruudel õunte ja martsipaniga
500 g lehttainast
4 väiksemat õuna
1 pk martsipani
300 g kohupiimapastat
25 g mandlilaaste
1 tl vaniljesuhkrut
1 spl suhkrut
kaunistamiseks mandlilaaste
määrimiseks muna
Koori ja tükelda õunad väiksemateks tükkideks. Riivi martsipan jämeda riiviga. Sega kõik täidiseained ühtlaseks seguks.
Rull tainas õhukeseks ahjuplaadi suuruseks ristkülikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata pool taignast täidisega jättes servad 2 cm ulatuses vabaks. Tõsta taignaservad täidise peale ja keera tainas pikemast servast rulli. Määri struudlit pealt lahtiklopitud munaga, puista peale mandlilaaste ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Seejärel alanda kuumus 180-le ja küpseta veel 30-40 minutit kuni struudel on pealt kuldne. Kontrolli küpsust tikuga. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.
Tegin eile seda struudlit. Küll veidi teisiti: õunte asemel kasutasin pohli ning seepärast panin täidisesse ka paar supilusikat suhkrut rohkem. Pean tõdema, et struudel tuli väga maitsev. Poleks arvanudki, et martsipan ja kohupiim nii võrratult kokku sobivad. Plusspunkte sellele retseptile annab ka see, et struudel valmib imelihtsalt. 🙂
Aitäh kommentaari eest! Pohlad, martsipan ja kohupiim kõlab väga hästi.