Kuivatatud õunad

Head uut aastat!

Loodetavasti pakub saabunud aasta meile uusi ja põnevaid maitseelamusi, samuti tuletab meelde unustatud maitseid. Näiteks kuidas maitsevad kuivatatud õunad.

Kuivatamiseks kasuta kindlasti kodumaiseid sügis või taliõunu, välismaa kaubast oleks sellist lapsepõlvemaiust valmistada oleks minumeelest kuidagi kohatu. Kõige ehedama tulemuse saad puupliidil või lesol õunu kuivatades, kuid ka saunalaval või elektriahius saab hakkama. Õuna koorida ei ole vaja, seda enam, et koore sisaldab ju endas palju kasulikke vitamiine.

Kuivatatud õunad on kõige maitsvamad niisama näksimiseks, aga edukalt saab neist valmistada ka kisselli, leotades kasutada küpsetiste sees või keeta kuuma õunajooki.

Kuivatatud õunad

kodumaiseid õunu

Puhasta õunad plekkidest ja seemnetest ning lõika õhukesteks viiludeks, nii 3-5 mm paksusteks.
Lao õunaviilud ühekordse kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuivata õunu 50 kraadi juures 2 tundi, aegajalt õunu segades. Kuivatamisel jäta ahjuuks paokile torgates ukse vahele lusika – nii pääseb niiskus ahjust välja, vastasel juhul õunad mitte ei kuiva vaid küpsevad. Seejärel keera kuumus kinni ja jäta õunaviilud paotatud uksega ahju jahtuma. Kui õunaviilud ei piisavalt kuivad korda protseduuri.
Kuivatatud õunu säilita paberkotis.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga