Krõbe mee ja pähkli müsli
Minu retsept sai üsna magus – kes nii magusat ei soovi, võib mee ja suhkru osakaalu vähendada. Müsli külma piimaga on ideaalne hommikusöök, kuid pole ime kui avastad end niisama müslipurgi kallal krõbistamas käimas. Mõnusa maiuse saad ka kokkusurutud müslibatoonide näol.
Krõbe mee ja pähkli müsli
200 g kaerahelbeid
5 sl mett
125 g võid
1 dl demerara suhkrut
200 g sarapuupähkleid
130 g maapähkleid
100 g kuivatatud banaanilaaste
Sulata pannil või, mesi ja demerara suhkur. Sega kaerahelbed, pähklid ja banaanilaastud, vala peale või-mee-suhkru segu ning sega ühtlaseks. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud suuremale ahjuplaadile ja küpseta 160 kraadi juures 30-40 minutit, aeg-ajalt segades.
Müslibatoonide tegemiseks suru küpsetatud kuum müsli küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhja ja lase jahtuda. Jahtunult lõika tükkideks.
Tundub nii mõnusalt lihtne! Siinkohal imestan ka ise, et miks müslit ise ei ole taibanud teha. Nende kaunite piltide peale on küll kindlalt innustus olemas, et isetehtud müsli kodus valmis segada.
Hästi ahvatlev! Ma olen ka müslis rosinate vastu ja kui avastasin isetegemise võlu, imestasin isegi miks ma nii kaua poemüslidega jännanud olin.
Novot ja mina mõtlesin, et olen küll viimane, kes müslitegemist ise katsetab. Tehke kindlasti järele 😉