Krõbe mee ja pähkli müsli

Mulle väga meeldib üks kaubandusvõrgus müüdav mee ja pähklitega müsli. Ükskord ei-tea-mitmendat pakki ostes, mõtlesin, et miks mitte proovida ise müsli tegemist. Ideest teostuseni aja läks üksjagu aega ja tühi müslikarp, mille olin alles jätnud, et koostisaineid vaadata, kadus juba sahtlipõhja ära. Taaskord aga pakendit leides, võtsin müsli tegemise ette. Väga lihtne ja kiiresti sai valmis.  Isetehtud müsli puhul on hea, see, et maitse ja koostisosad saab timmida täpselt omale meelepäraseks. Näiteks mulle ei meeldi müsli sees rosinad.

Minu retsept sai üsna magus – kes nii magusat ei soovi, võib mee ja suhkru osakaalu vähendada. Müsli külma piimaga on ideaalne hommikusöök, kuid pole ime kui avastad end niisama müslipurgi kallal krõbistamas käimas. Mõnusa maiuse saad ka kokkusurutud müslibatoonide näol.

Krõbe mee ja pähkli müsli

200 g kaerahelbeid
5 sl mett
125 g võid
1 dl demerara suhkrut
200 g sarapuupähkleid
130 g maapähkleid
100 g kuivatatud banaanilaaste

Sulata pannil või, mesi ja demerara suhkur. Sega kaerahelbed, pähklid ja banaanilaastud, vala peale või-mee-suhkru segu ning sega ühtlaseks. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud suuremale ahjuplaadile ja küpseta 160 kraadi juures 30-40 minutit, aeg-ajalt segades.
Müslibatoonide tegemiseks suru küpsetatud kuum müsli küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhja ja lase jahtuda. Jahtunult lõika tükkideks.



3 thoughts on “Krõbe mee ja pähkli müsli”

  • Tundub nii mõnusalt lihtne! Siinkohal imestan ka ise, et miks müslit ise ei ole taibanud teha. Nende kaunite piltide peale on küll kindlalt innustus olemas, et isetehtud müsli kodus valmis segada.

  • Hästi ahvatlev! Ma olen ka müslis rosinate vastu ja kui avastasin isetegemise võlu, imestasin isegi miks ma nii kaua poemüslidega jännanud olin.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga